Hlavní obsah

V sazích v domě nalezl mrtvého bratra

Právo, (ab)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HÁJ

Jednačtyřicetiletého muže našel v rodinném domku plném sazí a zápachu po ohni v Háji ve Slezsku v sobotu odpoledne jeho bratr. Muž zemřel zřejmě už před několika dny, pravděpodobně se otrávil zplodinami požáru.

Článek

Právu to potvrdil mluvčí opavské policie René Černohorský. "Muž z domu několik dní nevycházel. Dům byl z vnitřní strany uzamčen a okna zavřena, a byl z něj cítit plyn," popsal mluvčí. 

Mrtvého muže bratr nalezl na podlaze v ložnici v horní části domu. Horní patro bylo zaplněno zplodinami z požáru kuchyně a zemním plynem, který unikal ze dvou puštěných hořáků sporáku. Horní patro i tělo mrtvého bylo pokryto vrstvou sazí.

Požár se zřejmě uhasil samovolně a dům už byl vychladlý.

Lékař jako příčinu smrti stanovil otravu zplodinami hoření a odhadl, že muž zemřel asi dva dny předtím, než bylo tělo nalezeno. Podle prvotního šetření policie zřejmě nešlo o násilnou smrt.

"Lékař na těle neshledal známky násilí, přesto byla nařízena soudní pitva a pracujeme i s touto verzí," řekl Černohorský a dodal, že pravděpodobnější ale je, že se jednalo o sebevraždu nebo nešťastnou náhodu.

Vyšetřovatel hasičů zjistil, že ohnisko požáru bylo v kuchyni. Policisté na případu dále intenzivně pracují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám