Hlavní obsah

Na Tachovsku se zabila parašutistka, neotevřel se jí padák

Právo, pab
ERPRUŽICE

Na letišti v Erpružicích na Tachovsku zemřela v sobotu při seskoku z letadla šestnáctiletá parašutistka. Neotevřel se jí údajně padák. Právu to řekla mluvčí plzeňských záchranářů Lenka Ptáčková.

Článek

"Letěla volným pádem," uvedla Ptáčková s tím, že dívka spadla z výše několika kilometrů.

"Lékař na místě jen konstatoval smrt," dodala. Podle ní příčinu neštěstí vyšetřuje policie a letecká inspekce. Je třeba hlavně zjistit, jestli šlo o technickou závadu, nebo o selhání parašutistky.

V Plzeňském kraji se v sobotu jedná o nejméně čtvrté tragické úmrtí. Dopoledne na rozvadovské části dálnice D5 kamión usmrtil muže, který mimo silnici sekal trávu, v Plané na Tachovsku se muž středního věku bez zanechání dopisu na rozloučenou střelil do spánku legálně drženou zbraní. Odpoledne zemřel pod koly vlaku v Rokycanech muž.

K nehodě při seskoku z letadla došlo u Plzně i v srpnu. Na letišti v Líních se vážně zranili muž a žena, kteří se účastnili parašutistického kurzu.

Reklama

Související články

V Plzni zachraňovali parašutistu ze stromu

Ke dvěma úrazům museli vyjíždět plzeňští záchranáři. V Plzni Líních se v sobotu dopoledne zranil parašutista. Jednatřicetiletý muž zůstal po výsadku...

Výběr článků

Načítám