Hlavní obsah

Za vraždu ženy půjde muž na deset let za mříže

Právo, Novinky, ČTK, Jiří Bednář, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Krajský soud v Hradci Králové poslal v pátek na deset let do vězení třiatřicetiletého Radka Chaloupku. V červnu v Broumově na Náchodsku nožem zavraždil svoji o tři roky mladší ženu. Účastníci řízení si ponechali lhůtu na odvolání, rozsudek tak zatím není pravomocný.

Článek

Chaloupka se ke svému činu u soudu přiznal, proč zaútočil ale nedokázal vysvětlit. "Ona se jen otočila a šla pryč, vyhrožovala mi, že zavolá policii, a pak už si nepamatuji, co se dělo," řekl obžalovaný, který si údajně chtěl s manželkou jen promluvit.

Chaloupka byl před vražedným útokem vykázán z bytu kvůli údajnému psychickému týrání manželky, obžalovaný však odmítl tvrzení, že ženu, se kterou má dvě malé děti, týral.

Podle spisu na zahradě u domu svou manželku dvanáctkrát bodl nožem a pak jí prořízl hrdlo. Způsobil jí mnohočetná zranění trupu a končetin, a přivodil jí tím smrt vykrvácením.

Muž se pak skrýval a nenašel jej ani policejní vrtulník či služební psi. Po čtyřech dnech ho hlídka cizinecké policie objevila nedaleko místa činu na střeše jednoho statku.

Reklama

Související témata:

Související články

Před soudem za vraždu manželky

Třiatřicetiletého Radka Chaloupku z Rožmitálu na Náchodsku letos v dubnu vykázala policie na deset dní z jeho domu kvůli týrání manželky. Náchodský soud...

Výběr článků

Načítám