Hlavní obsah

Polovina obviněných policistů podala stížnost

Právo, hon
VRATIMOV

Pět z deseti trestně stíhaných policistů z obvodního oddělení ve Vratimově u Ostravy, kteří byli před dvěma týdny obviněni z požadování úplatků, podalo stížnost proti trestnímu stíhání. Informoval o tom státní zástupce Alois Dlouhý, který má v nejbližších dnech o stížnostech rozhodnout.

Článek

"Dva policisté stížnost proti zahájení trestního stíhání podali hned během výslechu. Další tři pak ještě v zákonné lhůtě," řekl novinářům Dlouhý. Dodal, že vyšetřovací spisy již obdržel z ostravského okresního zastupitelství. "Nyní je musím prostudovat a v nejbližších dnech rozhodnout, zda byl dosavadní postup v pořádku," dodal.

Jak Právo informovalo, policisté jsou obviněni z toho, že řidičům sice dávali pokuty za rychlou jízdu nebo za alkohol v krvi, nevydávali jim ale stvrzenky a peníze si nechávali pro sebe. Spolu s policisty byl obviněn také strážník Městské policie v Šenově, který policistům v některých případech asistoval s ručním radarem.

Podle Inspekce ministra vnitra se uniformovaní muži různou měrou podíleli na 19 případech úplatků a od řidičů inkasovali částky v řadu tisíců korun. Všichni obvinění policisté a strážník už dostali výpovědi, kauza stála funkce také ředitele policejního oddělení ve Vratimově a také velitele šenovských strážníků, který odstoupil dobrovolně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám