Hlavní obsah

Policie zatkla otce tří dětí, měl je sexuálně zneužívat

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V policejní cele je od úterka muž z jižního Plzeňska. Kriminalisté ho zatkli pro podezření, že sexuálně zneužíval své tři děti ve věku osm, pět a tři roky. Na případ je zatím uvaleno informační embargo.

Článek

Šéf Okresního státního zastupitelství Plzeň-jih Zdeněk Slepička ve středu Právu pouze potvrdil, že muž byl obviněn z trestného činu pohlavního zneužívání.

"Je to zatím hrozně syrová záležitost. Další informace poskytneme v průběhu čtvrtka. To už by mělo být v celé věci jasněji," uvedl Slepička.

Trestní stíhání bylo zahájeno podle přísnějšího paragrafu, neboť obviněný měl spáchat trestný čin na osobě svěřené do dozoru zneužívaje její závislosti. Za to mu v případě uznání viny hrozí až deset let vězení.

Podle zatím neoficiálních informací se podezřelý muž rozvedl a s dětmi se stýkal nepravidelně. Trestní oznámení podle zdroje obeznámeného s případem podala matka dětí. Bylo jí divné, že se dětem k otci moc nechce.

"Sexuální zneužívání mělo spočívat v tom, že otec děti osahával na intimních místech a přitom jim například strkal prsty do konečníku. Ten to ale popírá," upřesnil zdroj. Podle státního zástupce by obviněný muž neměl být během vyšetřování na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám