Hlavní obsah

Muž je v kritickém stavu po pádu z nemocničního lůžka

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVÍŘOV

Sedmaosmdesátiletý muž si minulý týden v havířovské nemocnici při pádu z lůžka vážně poranil mozek a nyní je v kritickém stavu. Podle jeho syna mu personál oddělení následně neposkytl patřičnou pomoc, proto podal trestní oznámení. Policie kvůli tomu začala celou událost vyšetřovat.

Článek

"Přijali jsme trestní oznámení syna zraněného muže. Ten v něm uvedl, že jeho otec v průběhu spánku upadl na zem. Následně byl umístěn za pomoci zdravotnického personálu zpět na lůžko," sdělila mluvčí karvinské policie Viačková.

Přitom podle syna lékařská vyšetření ukázala, že jeho otec utrpěl při pádu vážná zranění - zlomeninu druhého krčního obratle, krvácení do mozku a měl hematom na levé části těla.

Přizván bude odborný znalec

"V havířovské nemocnici mu však nebyla poskytnuta lékařská péče odpovídající utrpěným zraněním a byl ponechán bez fixace páteře a další péče na lůžku. Jeho zdravotní stav se velmi zhoršil a vyvrcholil komatem. Proto byl převezen do Fakultní nemocnice Ostrava, kde je nadále hospitalizován ve vážném stavu na neurochirurgickém oddělení po operaci mozku," sdělil policii syn.

Podle Viačkové je vyšetřování případu na začátku. Policisté se chystají vyslechnout personál a přizvat k objasnění postupu lékařů odborného znalce. Ředitelka havířovské nemocnice Věra Kovářová ve svém prohlášení napsala, že se jednalo o soběstačného pacienta, který spadl z postele v ranních hodinách.

Stav muže je kritický

"Následně bylo provedeno CT mozku a krku, vyšetření chirurgické, neurologické a jeho stav byl opakovaně konzultován s neurochirurgickým oddělením Fakultní nemocnice Ostrava, kam byl v odpoledních hodinách pacient přeložen," konstatovala Kovářová.

Podle ní má vedení nemocnice zájem o objektivní vyšetření celé události. "Proto jsme navíc požádali odbor zdravotnictví krajského o ustanovení územní znalecké komise, která postup také prošetří," doplnila.

Podle mluvčího fakultní nemocnice Tomáše Oborného je muž nadále hospitalizován na oddělení neurochirurgické kliniky. "Jeho stav je kritický," dodal Oborný.

Reklama

Výběr článků

Načítám