Hlavní obsah

Podnapilí vojáci řádili jako zběsilí

Novinky, Pavel Blažek
PRAHA

Pražští strážníci svedli tento týden noční souboj se třemi vojáky v žižkovské restauraci v Praze 3. Jeden ze strážníků vyvázl s poraněným ramenem a musel být ošetřen v nemocnici. Důvod střetu byl prozaický. Vojáci odmítali zaplatit útratu a předložit doklady o své totožnosti. Jeden z číšníků proto zavolal na tísňovou linku 156 Městské policie.

Článek

"Bylo to jako v kině. Vojáci strážníkům sprostě nadávali a snažili se utéct. Zaútočili v okamžiku, kdy se jim jeden strážník postavil do cesty a útěk zmařil. Pak už to byly jen hmaty, chvaty, povalení na zem a nasazení pout. Strážníci dali vojákům na frak tak, že jsme jim zatleskali. Dokázali, že výcvik naší armády za nic nestojí. Žižkovští strážníci totiž vymlátili vojáky jako žito. Byla to radost pohledět," komentoval událost její očitý svědek.

Só to móky, míní voják

Krátce po znehybnění vojáků pouty přijela na místo vojenská policie. "Zjistili jsme totožnost vojáků a jejich příslušnost k útvaru. Všichni tři jsou z letiště Kbely," řekl ve středu operační důstojník pražské Vojenské policie.

Vojáci ve Kbelích informaci vojenské policie potvrdili. "Só to móky. Nedodrželi hlášku, že českého vojcla střízlivého a živého nedostanó. A je zhaftli fotři od práglovýho purkmy. Byt to mně, tak si hodím mašlu" komentoval událost šťavnatou brněnštinou poddůstojník pražské posádky, který v hlavním městě vykonává povinnou základní vojenskou prezenční službu.

Podle policie šlo o přestupek

Strážníci spoutané, podnapilé vojáky ve věku 19, 20 a 21 let předali policii. "Policejní rada případ klasifikoval jako přestupek. Chování vojáků nebylo ani podle výpovědí strážníků tak agresivní, jak zřejmě připadalo některým hostům restaurace," řekl o události obvodní policejní ředitel v Praze 3 Jiří Neuwirth.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám