Hlavní obsah

Muž surově týral nesvéprávnou družku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňský soud se začal v úterý zabývat případem čtyřicetiletého Miroslava Duchoně. Toho obžaloba viní z brutálního týrání čtyřicetileté nesvéprávné ženy, která je rozumově na úrovni desetiletého dítěte. Svou družku měl týrat více než rok. Podle státního zástupce ji tloukl a dokonce bodal a řezal nožem. Za týrání hrozí Duchoňovi až osm let vězení.

Článek

Před soudem odmítl vypovídat. Stejně postupoval v přípravném řízení před policejním vyšetřovatelem. Jeho bývalá partnerka u soudu potvrdila, že byl na ni "hodně zlý, když se opil".

Prožívala s mužem peklo

"Tady na tváři mi říznul. Tekla mi krev. A píchl mi do boku, když jsem mluvila u televize" odpovídala žena u soudu na otázky, neboť souvislého výslechu nebyla schopná. Její opatrovnice zašla ještě více do podrobností.

"Musela si u něho prožít neuvěřitelné peklo. Zpočátku si ještě vymýšlela, že modřiny má od toho, jak se někde praštila o stůl nebo upadla. Až později přiznala, že ji bije. Ale stále ho omlouvala. Když ji zmlátil, tak jsem od ní jen slyšela, že to udělal nerad, že jí miluje a že už to víckrát neudělá. Vyhrožoval jí, že pokud od něho odejde, že si ji najde a podřízne ji," líčila Toncarová.

Dostávala sto korun denně na jídlo

Za rok společného soužití se Duchoňova družka zhubla o 60 kilo. "Zřejmě neměla co jíst. Když jsem zjistila, že jí bere důchod, aby ho mohl propít, vyplácela jsem jí peníze postupně. Sama jsem jí kupovala oblečení a na jídlo jí dávala denně sto korun," pokračovala sociální pracovnice.

Ta musela nakonec týranou ženu nechat odvést do psychiatrické léčebny do Dobřan, kde je hospitalizovaná dodnes. "Když dostala předvolánku k soudu, zhroutila se. I přesto, že na zásah soudu se z Duchoněm v jednací síni nesetkala, po svém výslechu se rozplakala a nebyla k utišení," řekla Toncarová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám