Hlavní obsah

Hasiči likvidovali požár haly dodavatele dílů pro Škodu

Právo, Novinky, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Hustý černý oblak dýmu a plameny se vyvalily ze střechy továrny Faurecia v Mladé Boleslavi-Řepově. Požár vypuknul před polednem ve výrobní a skladovací hale, kde právě v nedělní směně pracovala necelá stovka lidí.

Článek

"Ozvalo se najednou houkání, všichni volali že hoří a rychle jsme museli vyběhnout ven," řekla jedna ze zaměstnankyň, která postávala s dalšími desítkami lidí vedle haly a pozorovala kouř. "Žádný výbuch jsem neslyšela, ale nevím od čeho začalo hořet," dodávala.

Někteří svědkové tvrdili, že požáru předcházel mohutný výbuch.

Jedovaté výpary z plastů

Příčinu požáru prozatím neznají ani hasiči, kteří i po třech hodinách zápolili s šířícím se ohněm. "Hrozí nebezpečí, že se oheň rozšíří střešní konstrukcí do dalších míst, dovnitř zatím nemůžeme, šíří se tu jedovaté výpary z hořících a hašených plastů, teplota uvnitř je obrovská, máme plné ruce práce s hašením, oheň pořád není pod kontrolou, na příčiny je brzy," řekl kolem 15.hodiny šéf mladoboleslavských hasičů František Hep.

Lidé stihli utéci

Podle mluvčího policie Ladislava Mareše se během požáru nikdo nezranil. "Všichni lidé stihli vyjít ven," uvedl Mareš. Na místo dorazil i bezpečnostní technik společnosti Faurecia. "Nevím, co a jak začalo hořet, tady máme sklady, výroba je dál," ukazoval Pavel Mozol do zakouřené haly a snažil se získat informace od hasičů.

Faurecia je výrobcem plastových komponentů pro různé automobilky. "Děláme tady palubní desky pro škodovku nebo do volkswagenů," říkal další pracovník, který stihl před ohněm utéci, ale sněhově bílou pracovní uniformu měl začerněnou od následků ohně. "Najednou se tam začal valit kouř, tak jsme utíkali ven. Nevím co hoří," dodával.

:. Hasiči při likvidaci požáru v Řepově.

Zvědavci blokující silnice

Policie uzavřela příjezdovou komunikaci k hořícímu objektu. Ostatní silnice byly sice volné, ale blokovali je zvědaví řidiči, kteří se chtěli na požár podívat, potvrdil Novinkám mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Dým bylo možné spatřit z velké dálky. Foto: pro Novinky Jan Tichý

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám