Hlavní obsah

Žena našla ve skříni funkční protitankové granáty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Devětašedesátiletou ženu z Přerovska čekalo ve čtvrtek nepříjemné překvapení. Když otevřela jednu ze skříní ve stodole, nestačila se divit. V úložném prostoru našla dva funkční cvičné protitankové granáty, o kterých nevěděla.

Foto: Petr Nový, Novinky

Granáty odvezli ze stodoly přivolaní policisté. Ilustrační foto.

Článek

Munice byla bez jejího vědomí pod střechou domu dvanáct let. Žena nález nahlásila policistům, kteří na místo vyslali pyrotechniky. Ti granáty zajistili a odvezli.

"Pyrotechnici zjistili, že oba protitankové granáty mají ostrý letový motor a cvičnou inertní bojovou náplň. Oba granáty odborníci převezli do policejního skladu ve Frýdku-Místku," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policisté začali pátrat, jak se munice do skříně ve stodole dostala. Zjistili, že v roce 1995 nalezl granáty manžel ženy, který již zemřel. Uschoval je ve stodole a své ženě o tom nic neřekl. Důchodkyně na funkční protitankové granáty narazila při úklidu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám