Hlavní obsah

Soudci začali řešit surovou vraždu ženy

Právo, Jiří Bednář
HRADEC KRÁLOVÉ

Mimořádně brutální vraždu ženy začal ve čtvrtek projednávat trestní senát Krajského soudu v Hradci Králové. Jako obžalovaný před ním stojí jednapadesátiletý Oldřich Chadima ze Svitav, který podle obžaloby svou bývalou družku v opilosti ubodal.

Článek

Událost se stala koncem letošního května v Čisté na Svitavsku. "Pod vlivem alkoholu napadl bývalou družku přineseným kuchyňským nožem. Ze žárlivosti jí způsobil sedmatřicet ostrých poranění v obličeji, na hrudníku, zádech, rukou a nohou," uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Devět bodných ran v hrudníku

Nůž vnikl devětkrát do hrudníku. Soudní lékař při pitvě zjistil, že bezprostřední příčinou smrti matky dvou dětí bylo zevní a vnitřní vykrvácení, vzniklé mnohočetným poraněním srdce, plic a hrudní srdečnice. Znalci jsou přesvědčeni, že oběť před svou smrtí prožívala mimořádně vystupňované a mučivé útrapy, a to jak fyzické, tak i psychické.

Několikrát trestaný Chadima čin nezapíral, ale tvrdil, že si na podrobnosti nepamatuje. Připustil, že žena s ním ukončila vztah loni na podzim, ale když na jaře zjistil, že má jiného přítele, nedokázal se s tím srovnat. 27. května přijel do Čisté opilý, z auta si vzal nůž a šel do domku, kde žena spala.

"Probudila se a ptala se, co tam dělám. Nějak jsem šermoval nožem a asi jsem ji při tom bodl. Pak už mám v hlavě jen černý zatmění," vyprávěl.

Zakrvavený oděv vyměnil u známých

Po činu sedl znovu do auta a odjel do Poličky, kde se mu jeho známí postarali o jiné oblečení, protože to jeho bylo zakrvácené.

"Myslel jsem, že jsem ji jenom pořezal. Když mi pak policisté řekli, co se stalo, nechtěl jsem tomu uvěřit," prohlásil Chadima. Na otázku, proč si vzal sebou z auta nůž, odpověděl, že chtěl ženu jen postrašit. "Zabít jsem ji nechtěl, je hrozný, co jsem udělal," řekl.

Svědkové ale v přípravném řízení vypovídali jinak. "Řekl mi, že Ivetu zapíchne a sám se oběsí," vypověděl po činu policistům jeden jeho známý. Hlavní líčení naplánováno do pátku, kdy se očekává vynesení rozsudku. Chadimovi hrozí až patnáctileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám