Hlavní obsah

Pod sedmiletým chlapcem se prolomil led a utonul

ČTK, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Sedmiletý školák utonul v úterý ve slepém rameni řeky Moravy v Otrokovicích na Zlínsku. Na zamrzlé řece se klouzal se svým spolužákem. Oba ale zajeli do míst, kde byl led slabý a pod jedním z nich se prolomil. Chlapcův kamarád se mu marně snažil pomoci.

Foto: Tomáš Vítámvás

Michal Tihelka (S.H.C. Bizoni Uherčice) při zápase na III. kvartálním turnaji 2010 ve Žďáře nad Sázavou

Článek

Topící se chlapec mu přikázal, ať jde pryč, aby do vody také nespadl. Chlapec poslechl a promáčený odešel domů do nedalekých Kvasic na Kroměřížsku. Doma o neštěstí nic neřekl, uvedl mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček.

Policisté a psovodi spolu s hasiči začali po dítěti pátrat až poté, co nahlásila jeho matka, že se večer nevrátilo domů. Našli kamaráda, který se přiznal, že se s pohřešovaným klouzali u Bělovského jezu. Policisté svědka v doprovodu jeho otce odvezli na místo, kde našli odhozenou školní brašnu a později i tělo utonulého. Přivolaný lékař konstatoval smrt bez cizího zavinění a nařídil pitvu.

Reklama

Výběr článků

Načítám