Hlavní obsah

Karel Srba se po týdnu na svobodě vrátil do vězení

Právo, Novinky, apb, tro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTROV NAD OHŘÍ

Bývalý generální sekretář ministerstva zahraničí Karel Srba se v úterý ve tři čtvrtě na deset večer vrátil do věznice v Ostrově nad Ohří, kde si odpykává dvanáctiletý trest za přípravu vraždy novinářky. Trest mu jako kázeňskou odměnu za vzorné chování přerušil ředitel věznice na týden.

Článek

"Manžel právě vstoupil do věznice," informovala Právo Markéta Srbová, manželka Karla Srby. Ten tak dodržel termín 22:00, do kterého se měl do nápravného zařízení vrátit.

Návrat potvrdil i mluvčí vězeňské služby Robert Káčer, podle kterého Srba dodržel stanovený limit a jeho návrat proběhl v pořádku.

Podle informací Práva čekali na Srbu před vchodem do věznice novináři, kterým se chtěl vyhnout. Podle slov manželky dokonce uvažoval o tom, že přeleze plot.

Postup ředitele věznice prošetřuje ředitelství

Srba úspěšně zažádal o přerušení trestu na jeden týden. Dočasný pobyt na svobodě využil k mimo jiné k účasti na oslavě sedmdesátých narozenin předsedy Jazzové sekce Karla Srpa.

Generální ředitelství vězeňské služby zjišťuje, zda ředitel věznice v Ostrově nad Ohří, kde si Srba svůj trest odpykává, neporušil zákon nebo interní předpisy, když Srbu na týden z vězení pustil. Výsledky by měly být známy koncem týdne.

Srba si trest odpykává ve věznici s mírnějším režimem. V dovolání k Nejvyššímu soudu si stěžuje, že jeho délka je nepřiměřená. Kromě přípravy vraždy novinářky Sabiny Slonkové policie Srbu spolu s jeho spolupracovnicí Evou Tomšovicovou stíhala ještě ve třech korupčních kauzách spojených s jeho působením na ministerstvu. Naposledy soud Srbu zprostil v červnu obžaloby.

Reklama

Související témata:

Související články

Srba zřejmě dostane zpět 15 miliónů korun

Bývalý generální sekretář ministerstva zahraničí Karel Srba zřejmě získá zpět 15 miliónů korun, které mu zabavila policie v souvislosti s podezřením z korupce...

Výběr článků

Načítám