Hlavní obsah

Podnapilý řidič usmrtil na přechodu ženu

Právo, Radim Kijonka
PETŘVALD

Pětapadesátiletý šofér v úterý ráno srazil a usmrtil na přechodu pro chodce v Petřvaldu na Karvinsku čtyřiaosmdesátiletou ženu. Po nehodě nadýchal 0,4 promile alkoholu.

Článek

"Pravděpodobnou příčinou nehody je vysoká rychlost, nepozornost a alkohol," uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Ke srážce došlo podle vyšetřujících policistů po 6 hodině ráno na hlavním tahu mezi Ostravou a Karvinou na světleném přechodu pro chodce v místě, kde je padesátikilometrová rychlost.

"Brzdná dráha Škody Fabie je strašně dlouhá, kdyby jel padesátkou, tak je podle našich dopravních policistů podstatně kratší," doplnila Viačková. Řidič Právu řekl, že za nehodu nemůže. Bez skrupulí tvrdil, že mu žena pod kola jeho auta skočila. "Nešla přes přechod, ani jsem před jízdou nepil alkohol," poznamenal stroze a odmítl se dále o nehodě bavit.

Podle policejní mluvčí musí průběh nehody definitivně objasnit znalci. "Získané stopy ale svědčí o tom, že řidič ženu s největší pravděpodobností srazil přímo na světleném přechodu. Pak ji několik metrů vezl na kapotě, než začal vůbec brzdit," konstatovala Viačková.

"Ta stařenka se nejspíše rozhodla poctivě přejít po přechodu a přesto jí to nebylo nic platné," poznamenal jeden z přihlížejících obyvatel Petřvaldu.

Právě hlavní silniční tah mezi Ostravou a Karvinou je znám velkým počtem smrtelných dopravních nehod. Proto se v Petřvaldu provedla řada opatření, aby se snížila rychlost projíždějících aut. Kvůli bezpečnosti navíc radnice nechala nasvítit přechody pro chodce. Ale ani to nepomohlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám