Hlavní obsah

Hasičský žebřík se převrátil na chodník, tři zranění hasiči

PRAHA

Cestou na námětové cvičení se v pondělí dopoledne v Praze převrátil hasičský žebřík. Nehoda se stala před jedenáctou hodinou v Kartouzské ulici, kterou nehoda zablokovala. Automobil skončil na boku, tři hasiči utrpěli zranění a skončili v nemocnici.

Článek

"Vůz se převrátil v pravotočivé zatáčce a dopadl na chodník, kde v tu dobu nikdo nešel. Tři hasiči utrpěli středně těžká zranění a byli převezeni do nemocnice," řekl mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

"Třicetiletý hasič utrpěl poranění kolena a zlomeninu bérce, jeho stejně starý kolega zhmoždění bérce. Třetím zraněným byl 35letý muž, který měl zhmožděná záda a krk. Všichni zranění byli po akutním ošetření na místě dopraveni na traumatologii Fakultní nemocnice Motol," uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Záchranáři odváží jednoho ze zraněných hasičů k sanitce. Foto:HZS Praha/Radek Krahulík.

Mluvčí doplnil, že škoda na poničeném zásahovém automobilu bude velká. Hasiči museli jednoho ze svých kolegů z převráceného auta vyprostit.

Hasičský vůz se žebříkem jel na cvičení zdravotníků, kteří v Nemocnici Na Homolce trénují to, jak se chovat při bombovém útoku. Nacvičují přitom evakuaci pacientů z oken 7. patra polikliniky nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám