Hlavní obsah

Čelní srážka si vyžádala jednoho mrtvého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Při autonehodě ve Skrochovicích na Opavsku zahynul v neděli dopoledne čtyřicetiletý řidič. Jeho o dva roky starší spolujezdkyni přepravil do nemocnice vrtulník. Byla v kritickém stavu. O nehodě informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Článek

Mezi obcemi Úvalno a Skrochovice na Opavsku se srazily dva osobní automobily. Jeden z vozů z nezjištěných důvodů vybočil do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím vozem. Po nehodě jeden z automobilů skončil v poli.

Řidič vozu, který vybočil utrpěl zranění neslučitelná se životem a zemřel na místě nehody, uvedl Humpl a dodal: "Jeho spolujezdkyně, žena ve věku čtyřiceti let, utrpěla závažné poranění mozku. Byla v přímém ohrožení života, záchranáři ji museli zajistit dýchací cesty intubací a napojit pacientku na ventilátor. Poté byla letecky přepravena na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Její zdravotní stav byl v době předání kritický."

Zraněni však byli i lidé jedoucí v druhém automobilu. Jeho pětatřicetiletý  řidič utrpěl poranění hrudníku. Jeho šestiletý syn byl zraněn v obličeji a na horní končetině. "Oba byli při vědomí a záchranáři je po ošetření transportovali na chirurgickou ambulanci nemocnice Krnov," uvedl Humpl.

Kromě vrtulníku na místě nehody zasahovaly čtyři sanitní vozy. Povolán byl rovněž vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy.

Záchranáři zasahovali také na Karvinsku

Moravskoslezští záchranáři vyjížděli také k další smrtelné nehodě, která se stala v sobotu večer ve Stanislavicích u Českého Těšína na Karvinsku. Šestadvacetiletý motocyklista při ní nezvládl průjezd zatáčkou, vyjel ze silnice a narazil do stromu.

"Utrpěl mnohočetná poranění hlavy a končetin, záchranáři muži již nedokázali pomoci a pacient svým zraněním na místě podlehl," řekl v neděli ČTK mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Záchranná služba pak v noci vyjížděla k ošetření dvou příbuzných zemřelého, kteří se psychicky zhroutili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám