Hlavní obsah

Policisté se zaměřili na opilé řidiče

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

O víkendu se v několika regionech konaly zátahy na nezodpovědné řidiče. V nočních hodinách usedá tradičně za volant řada podnapilých. Jen na jihočeských silnicích jich policisté zadrželi dvacet.

Článek

Bezmála 150 policistů v jihočeském kraji a na Pelhřimovsku v noci na sobotu zkontrolovalo 1166 aut. Přestupek zjistili u každého sedmnáctého řidiče, nejčastěji to byl špatný technický stav vozidla a vysoká rychlost.

Policisté uložili celkem 51 blokových pokut, informovala v neděli jihočeská krajská mluvčí. "Při dopravní akci se podařilo rovněž vypátrat jednu hledanou osobu a zjistit jedno odcizené vozidlo," uvedla.

Právě na víkendové jízdy s alkoholem za volantem a bez řidičského průkazu se další z velkých kontrol zaměřila. Zátahů na řidiče přitom v poslední době na jihu Čech přibývá. Policisté tím reagují na neutěšenou situaci, kdy roste počet opilých řidičů, jejichž jízda končí havárií.

Při jedné z posledních celokrajských kontrol koncem září skončilo v policejní síti 14 podnapilých šoférů. Od začátku roku zahynulo na jihočeských silnicích podle dostupných informací už 74 lidí. Loni za stejné období to bylo zhruba o dvacet osob méně. Nejvíce nehod řešili letos policisté v lednu a červnu, k nejkritičtějším dnům patřilo pondělí a pátek.

Jak Novinkám sdělila jihlavská policejní mluvčí, dopravní akce se konaly i v jejich regionu, výsledky ale zatím nejsou známy. Také severočeská policejní mluvčí uvedla, že v neděli nemá k dispozici žádné informace. "Tři, čtyři akce u nás byly, výsledky až po víkendu," dodal  jihomoravský policejní mluvčí.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám