Hlavní obsah

Lupiči přivázali muže z ochranky ke stromu

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Promyšleně zaútočili v noci na středu dva ozbrojení lupiči na dodávku bezpečnostní agentury mezi Ševětínem a Neplachovem na Českobudějovicku. Svázali ke stromu oba muže z agentury a odnesli si tržby z českobudějovických obchodních domů v řádech miliónů.

Článek

Lupiči si vytipovali auto a nastražili do něho hořlavou látku, která se podle výpovědi poškozených vzňala u motorestu Švamberk.

Řidič vozidla, které přepravovalo tržbu z českobudějovických obchodních domů do Prahy, byl nucen v uvedeném úseku zastavit, protože se ve voze objevil kouř.

"Jakmile řidič zastavil, k autu přiskočili dva ozbrojení muži, kteří posádku vozidla, řidiče a spolujezdce, z vozu vytáhli a oba je připoutali ke stromu. Poté náklad přeložili do přistaveného automobilu, nezjištěné výrobní značky a odjeli směrem na České Budějovice," řekla Právu mluvčí jihočeské policie Jana Kameníková.

Část peněz nechali lupiči ve voze

Jak potvrdila mluvčí jihočeských hasičů, požár v autě byl založen úmyslně. "Na místě jsme zasahovali a zlikvidovali jsme drobný požár, který byl založený úmyslně a způsobil škodu pouze pět tisíc korun," řekla Vendula Matějů.

Kameníková sdělila, po loupeži se jednomu muži podařilo ze svázání uvolnit a zavolal do agentury, která informovala policisty.

"Muži odcizili pouze část peněz a část nechali ve vozidle, zatím nevíme přesně jakou způsobili krádeží škodu," podotkla Kameníková. Podle informací Práva ukradli lupiči peníze v řádech miliónů korun.

Jihočeští kriminalisté, kteří se případem zabývají, žádají o pomoc svědky, kteří ve středu v době od 0:15 do 0:30 projížděli po silnici I/3 mezi obcemi Ševětín a Neplachov a všimli si pohybu podezřelých osob nebo vozidel, aby zavolali na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 221 494.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám