Hlavní obsah

Pražané se zapojili do pátrání po střelci z metra

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražské kriminalisty překvapil obrovský zájem veřejnosti na dopadení agresivního pistolníka, který v pondělí dopoledne zřejmě bezdůvodně postřelil šestadvacetiletého spolucestujícího ve vagónu metra před stanicí Muzeum na trase A.

Článek

"Po zveřejnění portrétu agresivního pistolníka jsme v úterý obdrželi několik stovek telefonických upozornění na shodu zveřejněné tváře pachatele s konkrétními osobami. Vše nyní pečlivě prověřujeme. Pomoc veřejnosti vítáme," řekl v úterý Právu kriminalista, který se účastní pátrání po šíleném střelci.

Asi třicetiletého muže zachytily bezpečnostní kamery metra. Vyšetřovatelům to však příliš nepomůže. "Jsou technicky zastaralé a mnohem méně kvalitní než přístroje pouličního městského kamerového systému, z nichž získáváme dokonalé barevné fotografie," vysvětlil kriminalista.

Zraněný má za sebou úspěšnou operaci

Naproti tomu stav zraněného cestujícího z Vysočiny se po včerejší úspěšné operaci zlepšil. "Utrpěl tříštivou zlomeninu pažní kosti, takže musel podstoupit komplikovanější operativní zákrok. Operace byla úspěšná, kost byla napravena, úlomky byly uchyceny a funkce té paže byla obnovena," sdělil ČTK mluvčí nemocnice Na Františku.

Šestadvacetiletý muž zatím leží na jednotce intenzivní péče, lékaři ale plánují, že jej v nejbližších dnech přemístí na běžné oddělení.

Hádka mezi cestujícími

Vážný incident se odehrál včera dopoledne ve vagónu metra. Souprava právě přijížděla na trase A do stanice Muzeum. Postřelený muž při brždění neudržel rovnováhu a strčil do asi třicetiletého černovlasého cestujícího. Ten se podle výpovědi nešťastného mladíka i svědků události ostře ohradil a začal se hádat.

Nakonec mladšího muže střelil do ramene a v okamžiku, kdy se otevřely dveře soupravy, zmizel. Policie po něm pátrá, protože ho podezírá z trestného činu ublížení na zdraví a obecného ohrožení.

Reklama

Související články

V metru střílel rozhádaný cestující

Pondělní střelbě v pražském metru, při které byl zasažen šestadvacetiletý muž z Vysočiny, předcházela hádka mezi cestujícími v jednom z vagónů. Podle výpovědi...

Výběr článků

Načítám