Hlavní obsah

Olej z havarovaného kamiónu zablokoval dálnici D2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nehoda kamiónu zablokovala v pátek dopoledne začátek dálnice D2 z Brna směrem na Bratislavu. Kamión převážející palmový olej se převrátil. Přitom se přepravovaný olej vylil na silnici. Tu museli policisté uzavřít, uzavírka potrvá do odpoledne.

Článek

"Kamión se sice převrátil v odbočovacím pruhu k nákupním střediskům, ale vylitý olej se dostal i na dálnici," řekl operační důstojník hasičů. Policie dopravu odklání. Kolony pomalu jedoucích vozidel se tvoří na příjezdu z centra Brna i od Prahy. 

Srbský řidič kamiónu patrně nezvládl ostrou zatáčku na přivaděči, poté vůz prorazil betonové zábrany a převrátil se. Kamión převážel asi stovku barelů s kapacitou 200 litrů palmového oleje, přibližně polovina sudů se poškodila.

Hasiči na místo vyslali speciální vůz s přečerpávací technikou, který z poškozených sudů odebere zbytky oleje. Podle hasičů je však likvidace vyteklého oleje velmi náročná.

"Olej při těchto teplotách tuhne, špatně se s ním pracuje," doplnil operační důstojník hasičů.

Havárii převráceného kamiónu odstraňovali záchranáři na dálnici D2 také ve čtvrtek. I tato nehoda si vyžádala zastavení provozu směrem na Břeclav.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám