Hlavní obsah

Policista ztloukl svého šéfa přímo na služebně

Právo, Patrik Biskup, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inspekce ministra vnitra vyšetřuje na Chebsku případ, který v novodobé policejní historii nemá obdoby. Řadový policista z obvodního oddělení v Aši ztloukl svého šéfa přímo na služebně. Sedmačtyřicetiletý Zdeněk Kunciter skončil v nemocnici se zlomeným nosem a otřesem mozku. Incident se odehrál v úterý během dne.

Článek

"Vedoucího policejního oddělení v Aši fyzicky napadl jeho podřízený. Agresivní policista je až do vyřešení případu zproštěn výkonu služby," potvrdila mluvčí chebských policistů Stanislava Hojdová.

Napadený byl hospitalizován na chirurgii

Napadení se odehrálo v kanceláři velitele. Osmadvacetiletý inspektor neudržel nervy na uzdě, když mu o dvacet let starší šéf vytknul nedostatky v práci. Vrhl se po něm a několikrát ho praštil pěstí do obličeje. "Je podezřelý z trestného činu násilí vůči nadřízenému," potvrdil Právu Petr Vorlíček z ministerstva vnitra. Za to mu v případě prokázání viny hrozí až pět let vězení.

Kunciter ležel ve čtvrtek na chirurgickém oddělení chebské nemocnice stále ještě otřesen. Pod pravým okem měl velkou tmavou podlitinu. Z jeho chování bylo patrné, že více než bolest ho trápí samotný šokující zážitek.

Za 27 let ve službě o ničem podobném neslyšel

"Nejenže jsem nikdy nic podobného nezažil, ale o ničem takovém jsem ani neslyšel," řekl tichým hlasem Právu v nemocnici v Chebu. U policie slouží Kunciter sedmadvacet let, útočník je tam podle něj krátce. "Asi dva roky," poznamenal.

Na další otázky už nechtěl odpovídat. "Nezlobte se, ale opravdu o tom nechci hovořit, jsem z toho celý přešlý," dodal.V nemocnici leží od úterka, ještě ve čtvrtek si stěžoval na bolest hlavy.

Nebezpečné nezvládnutí emocí

Bavit se o případu nechtěl nikdo ani na policejní služebně, kde k napadení došlo."Který incident máte na mysli? V Aši se jich stává několik denně," reagoval na dotaz Práva službu konající policista ve vrátnici. Nic nechtěl říci ani zástupce zraněného velitele.

"Jsem tady první den po nemoci, takže k tomu nic nevím," krčil rameny a přitom se usmíval. Co říkají případu psychologové? "Je jasné, že policista neovládl své emoce. Svým intelektem je nedokázal včas zarazit A to je v této profesi velmi nebezpečné," reagoval klatovský psycholog Karel Havlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám