Hlavní obsah

Po smrtelné nehodě byla zablokovaná D1 u Velkého Meziříčí

Právo, Novinky, ČTK, miv, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VELKÉ MEZIŘÍČÍ

Dálnice D1 byla ve čtvrtek na 140. kilometru u Velkého Meziříčí na Vysočině v obou směrech neprůjezdná. Nad ránem tam havaroval kamión, který ležel přes vozovku v obou směrech. Následně do něj narazil řidič s osobním autem jedoucím ve směru na Prahu. Následkům srážky na místě podlehl. Provoz se podařilo obnovit po půl druhé odpoledne. Nehoda kamiónu zablokovala ráno také dálnici D2 u Podivína směrem na Bratislavu.

Článek

"Nehoda byla ohlášená ve 4:12. Na místo vyjeli hasiči z Velkého Meziříčí. Kamión jedoucí ve směru na Brno se převrátil na bok a zablokoval celou dálnici. Převážel pětilitrové kbelíky s vodou ředitelnou barvou," řekla Novinkám mluvčí hasičů kraje Vysočina Denisa Vrbová s tím, že barvy zůstaly v neporušených obalech a nehrozí tak znečištění životního prostředí.  

"Hasiči vyprostili mrtvou osobu z vozidla a dále jímali unikající naftu z kamionu do nádob," upřesnila Vrbová.

Řidič kamiónu nebyl při nehodě zraněn, řidič osobního auta, cizí státní příslušník, byl na místě mrtev. Na chirurgickou ambulanci do Třebíče byl odvezen ještě jeden muž, pravděpodobně spolujezdec z osobního auta, řekl ředitel záchranné služby Lukáš Kettner.

V okolí místa tragické nehody se tvořily dlouhé kolony. Policie žádala řidiče, aby nesjížděli na exit Měřín, vydrželi na dálnici a využívali sjezdy na Velké Meziříčí.

Převrácený kamión na dálnici D2

Pravděpodobně únava stála u zrodu dopravní nehody, která ve čtvrtek ráno na řadu hodin zablokovala provoz na dálnici D2 v úseku mezi křižovatkami u Podivína a Břeclavi.

Nákladní vůz s vlekem, který měl s nákladem dílů namířeno do trnavské automobilky PSA, nejprve vyjel do pravého příkopu, kde zdemoloval dopravní značení.

Řidič, kterého zřejmě probudilo až vyjetí mimo dálnici, strhl volant a při pokusu vrátit se zpět na cestu dostal smyk a kamión se převrátil. Překládka nákladu a zvedání soupravy si vyžádalo odklon na nedalekou starou cestu do Břeclavi.

Zatímco řidič skončil po nehodě v rukou lékařů, jeho kolega vyvázl bez vážnější újmy. Specialisté ovšem musí vyřešit únik několika set litrů nafty, která vytekla z proražené nádrže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám