Hlavní obsah

Dva muži podle policie zneužili 27 chlapců, hrozí jim 10 let

Právo, jt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Až deset let vězení hrozí dvěma mužům z Prahy, které kriminalisté podezírají ze zneužití 27 chlapců ve věku od sedmi do 14 let. Policii na případ přivedly fotografie nezletilých chlapců zveřejněné na internetu, na které upozornily úřednice. Chlapce muži zneužívali na akcích, které pořádalo sdružení Malý princ. Policie případ šetří od loňského roku.

Článek

Muži si chlapce při sexuálních praktikách i fotili a snímky umisťovali na internet.

"Ze zdánlivě nevinných her se ale postupně vyklubalo nebezpečné deviantní chování s homosexuálně pedofilním podtextem," uvedla k tomu v úterý pražská policejní mluvčí Eva Miklíková.

Oba muži podle Pražského deníku, který na případ upozornil jako první, pořádali výjezdy do přírody pod záštitou občanského sdružení Malý princ, které se zaměřuje na děti ze sociálně slabého prostředí. Jeden z obviněných byl zaměstnanec sdružení. Podle Miklíkové pro děti pořádali různé hry a soutěže, jezdili s nimi jako vedoucí i na letní tábory. Policii na věc upozornily pracovnice magistrátu. "Nezdál se jim obsah internetových stránek, na kterých byly umístěny fotografie zachycující nezletilé chlapce," vysvětlila mluvčí s tím, že některé fotografie ze společenských her nápadně připomínaly nemístnou vstřícnost a zájem mužů o svěřené děti.

Policisté podle ní vyslechli desítky dětí, z nichž zjistili 27 zneužívaných chlapců. "Nejmladšímu bylo sedm let a nejstaršímu čtrnáct," poznamenala mluvčí.

Oba muži byli obviněni již loni v srpnu. "Nyní je vyšetřování ukončeno a je pravděpodobné, že státní zástupce v nejbližší době oba dva obžaluje," uvedla Miklíková s tím, že v případě odsouzení jim hrozí až deset let vězení.

Mluvčí zároveň uvedla, že o oddíl se policie zajímala již v minulosti, nikomu ze zaměstnanců sdružení ale tehdy trestnou činnost nedokázala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám