Hlavní obsah

Spyrovo propuštění z vazby se oddaluje

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Polský lobbista Jacek Spyra obviněný z pokusu o desetimiliónový podvod na šéfovi Agrofertu Andreji Babišovi má zase smůlu. Městský soud v Praze totiž v pondělí v neveřejném jednání zrušil nedávné rozhodnutí obvodního soudu o Spyrově propuštění z vazby na dvoumiliónovou kauci. Právu to v úterý řekla Spyrova advokátka Klára Slámová.

Článek

"Soud vrátil věc na obvod kvůli formálním důvodům. Těmi jsou údajně nesrovnalosti týkající se samotné kauce," řekla Právu Slámová.

Podle informací Práva byla Spyrova kauce zaplacena ze dvou různých účtů a soud chce vysvětlit, proč se tak stalo, aby měl jasno, komu by měl případně kauci vrátit.

Slámové se takový verdikt nelíbí, protože to pro Spyru znamená, že si ve vazební věznici pobude další dva týdny. Obvodní soud pro Prahu 4 se tak Spyrovou vazbou bude muset zabývat už potřetí.

Reklama

Související témata:

Související články

Spyra si stěžuje na vazbu

Polský lobbista Jacek Spyra, obviněný v květnu z pokusu o podvod, nesouhlasí se svým umístěním ve vyšetřovací vazbě a podal proti němu stížnost. O té v těchto...

Výběr článků

Načítám