Hlavní obsah

Po smrtelné nehodě unikla z cisterny nafta

Právo, Novinky, pno, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Mezi Vlkošem a Vracovem u Kyjova na Hodonínsku se v pátek před polednem stala vážná dopravní nehoda. Při srážce dvou osobních aut s cisternou zemřel jeden člověk, další utrpěl vážné zranění. Z cisterny uniklo velké množství převážené nafty, silnice I/54 je uzavřena.

Článek

Mluvčí hodonínské policie Dana Prajková Novinkám sdělila, že uzavírka potrvá podle zasahujících policistů několik hodin. "Policisté jsou stále na místě," doplnila s tím, že policie dopravu odklání na objízdnou trasu. 

Nehodu nepřežil řidič Peugeotu 309. Jeho spolujezdec utrpěl těžké zranění, se kterým ho vrtulník transportoval do nemocnice v Brně.

Podle dostupných informací řidič Škody Fabie zřejmě přibrzdil na což nestačil zareagovat za ním jedoucí řidič Peugeotu. Ten po nárazu přejel do protisměru, kde právě projížděla cisterna.

"Jel jsem od Kyjova, když najednou to auto začalo předjíždět. Vjel mi přímo do cesty. Sice jsem se snažil uhnout, ale nebylo to nic platné. Moje auto se po nehodě převrátilo a já jsem vyskočil z utržené kabiny," řekl řidič kamiónu.

Zatímco Fabie z nehody vyvázla celkem dobře, peugeot byl zcela zničen a stejně dopadl i tahač, kterému se utrhla budka řidiče. Z nádrže, která se po převrácení sunula bukem po asfaltu, začala unikat přepravovaná nafta.

"Vezl jsem tam na dvě místa celkem dvacet tisíc litrů nafty. A to je vlastně moje štěstí, protože kdybych měl naložený benzín, už bych tu nebyl," dodal řidič cisterny.

"Řidič kamiónu se podle předběžného vyšetřování snažil střetu vyhnout a najel na krajnici, která se pod ním utrhla," doplnila Prajková. Těžký kolos se dostal zpět na silnici a převrátil se na bok. Tahač zůstal vlevo mimo silnici, cisterna leží kolmo přes silnici.

K neštěstí došlo na hlavním tahu mezi Kyjovem a Veselí na Moravě. Za poslední týdny je to na stejném místě již druhá vážná nehoda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám