Hlavní obsah

Násilník zlákal ženu na víru a pak ji i s rodinou týral

Právo, Patrik Biskup
PLZEŇ

S hluboce věřící Moravankou Terezií, matkou dvou dcer, se život nikdy nemazlil. Manželství se jí také rozpadlo, ztratila domov a s dcerami kočovaly po azylových domech. Útěchu hledala a nacházela dvaačtyřicetiletá žena ve víře v Boha, kterou vštěpovala od narození i svým dětem. Když loni na podzim našla v novinách inzerát "Hledám opravdovou křesťanku pro společnou víru" byla přesvědčena, že její trpělivost a pokora byly konečně vyslyšeny. Odepsala a tím si otevřela bránu do pozemského pekla.

Článek

Miroslav Glaser, se kterým se prostřednictvím inzerátu seznámila, totiž náklonnost k bohu jen předstíral, ve skutečnosti šlo o agresivního sexuálního maniaka, který si v minulosti odseděl několik let za znásilnění.

Od úterý se u plzeňského soudu jednačtyřicetiletý pomocný zedník zpovídá z pěti trestných činů - od znásilnění a vydírání až po ohrožování mravní výchovy mládeže.

Stačily dva týdny

Žena soudcům v úterý podrobně líčila dva týdny hrůzy, které společně s dětmi prožila v jeho společnosti. Vypovídala v oddělené místnosti. Aby byla schopna vůbec výslechu, vzala si uklidňující prášky. Během řeči se několikrát rozplakala.

Některé prožitky už nebyla schopna ani popsat. "Když jsme se poznali, ani na chvilku jsem nezapochybovala, že je to ten pravý muž. Byl milý, inteligentní, prostě úžasný. Dokonce jsem si libovala, jak skvělého náhradního otce budou mít obě dcery. Zamilovala jsem se do něho. S holkami jsme se k němu nastěhovaly do Plzně.

Bydlel v jedné malé místnosti, sociální zařízení bylo společné na chodbě. Na stěnách měl obrázky s náboženskou tematikou. Byl starostlivý, abychom se tam pohodlně všichni vešli," líčila nádherný začátek vztahu nešťastná žena.

Idylka vydržela jen týden. Pak se to naráz zlomilo. "Začal mě po nocích vodit do striptýzových barů, abych se prý něčemu přiučila. Doma po mně požadoval orální a anální styk. Když jsem se bránila, bil mě se slovy zkurvená děvko. To všechno před dětmi. Nutil nás, abychom chodily po bytě nahé stejně jako on. Říkal, že budeme andělé. Koupil balíček žiletek. Musela jsme se celá oholit," uvedla žena.

Vyskočily oknem

Glaser si dělal zálusk i na její starší dceru. "Bylo jí to nepříjemné, jak ji stále šmíruje. Chodil k ní a onanoval před ní s tím, aby se podívala na pořádný mužský penis. Když se proti tomu ohradila, dal jí pěstí, až spadla na zem a tam ji ještě praštil židlí, až ztratila na několik minut vědomí. Byla jsem zoufalá. Vyhrožoval, že když o tom někde cekneme a nebo zavoláme policii, zabije nás. Strašně jsem se ho bála. Začala jsem s ním hrát divadlo, že jsem na jeho straně. To ale zase zraňovala moji dceru," vzlykala.

Pohár trpělivosti přetekl, když Glaser přivedl domů pouliční prostitutku a matka s dětmi se musely koukat, jak s ní brutálně souloží. "Přišel s ní kolem půlnoci. Rozsvítil a začal křičet, že se budeme koukat, jinak nás všechny zneuctí. Bylo to odporné. Křičela bolestí. Trvalo to asi půl hodiny. Když se ukojil, vyhodil ji z bytu. Pak se oblékl a řekl nám, že až se vrátí, přijde řada na nás. Sebral nám klíče, zamkl a odešel," pokračovala ve své výpovědi žena.

To už u ní zapracoval pud sebezáchovy. "Otevřela jsem okno a všechny tři jsme vyskočily ven z prvního patra. S sebou jsem si vzala jen nejnutnější věci. Zavolala jsem známému z církve a ten nás odvezl pryč," uzavřela žena, pro kterou se vztah na inzerát stal celoživotní můrou.

Soud bude pokračovat výpověďmi dalších svědků. Rozsudek by měl být vynesen pravděpodobně v listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám