Hlavní obsah

Farmáři brutálně zbili souseda kvůli záletným býkům

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Unikátní sousedský spor, který vyústil v brutální napadení, vyšetřují novojičínští kriminalisté. Dva bratři z osady Žilina u Nového Jičína napadli svého souseda kvůli tomu, že za jejich kravami opakovaně chodili sousedovi býci.

Článek

"Nelíbilo se jim, že soused choval na svém pozemku býky, kteří často přecházeli na jejich pozemek, kde oni chovali krávy na jatka. Docházelo k jejich oplodnění, takže krávy nemohly být poslány na porážku," vysvětlil důvod incidentu mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík.

Brutální napadení se stalo v neděli, kdy bratři zjistili, že jeden z býků opět přešel na jejich pozemek a začal zajímat o jednu z krav.

"Bratři svého souseda napadli na jeho pozemku s pomocí klacků o průměru deset centimetrů. Asi patnáctkrát ho udeřili po celém těle, potom ho povalili na zem a asi dvacetkrát ho udeřili pěstí. Několikrát ho i kopli," řekl policejní mluvčí.

Muž po napadení skončil v nemocnici. "Případ vyšetřuje policie pro pokus o trestný čin ublížení na zdraví, za který bratrům hrozí až dvouletý trest odnětí svobody," dodal Tomšík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám