Hlavní obsah

Při akci Nemo zatkli celníci pašeráky cigaret

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Zatčením dvou pašeráků cigaret zakončili tento týden západočeští celníci akci s krycím názvem Nemo. Příslušníci oddělení odhalování organizované trestné činnosti Celního ředitelství Plzeň zadrželi muže vietnamské národnosti ve věku 19 a 36 let ve středu odpoledne přímo na tržnici Svatá Kateřina.

Článek

"Při následných prohlídkách bytových i nebytových prostor bylo nalezeno celkem přes půl miliónu nezdaněných cigaret.

"Nelegální činnost obou mužů spočívala v tom, že zásobovali nekolkovanými cigaretami ostatní trhovce ve stáncích na Svaté Kateřině a stálému okruhu německých zákazníků cigarety zasílali do SRN poštou," řekla mluvčí celníků Jitka Blahutová.

Zajímavý byl podle ní způsob distribuce cigaret do stánků na Svaté Kateřině. "Jako sklad cigaret sloužila dvě vozidla zaparkovaná na parkovišti u tržnice, jedna nepojízdná dodávka a osobní vozidlo zn. Opel s neplatnou německou SPZ. V případě zájmu zákazníků o cigarety dojel jeden z mužů pro cigarety do odstavených vozidel na jízdním kole," upřesnila Blahutová.

Největší část cigaret našli celníci ve vozidlech na parkovišti, menší část byla nalezena v úkrytech ve stánku, který patřil jednomu z mužů.

Oba muže celníci předali policejnímu vyšetřovateli s návrhem na trestní stíhání pro trestné činy porušení předpisů o nálepkách k označení zboží, padělání a pozměňování nálepek k označení zboží nebo předmětů dokazujících splnění poplatkové povinnosti a porušování práv k ochranné známce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám