Hlavní obsah

Vnitro chce zrušit botičky na auta

Právo, Jakub Troníček
ČESKÁ REPUBLIKA

Neoblíbené botičky za špatné parkování se možná brzy stanou minulostí. Ministerstvo vnitra totiž zvažuje jejich úplné zrušení. Vyplývá to z resortního návrhu novely zákona o obecní policii. Podle ministerských úředníků se botičky, oficiálně "technické prostředky k zabránění odjezdu vozidla", míjí svým účinkem.

Článek

Většina hříšníků prý stejně tvrdí, že na zákaz auto zaparkoval někdo jiný a netuší kdo, popřípadě se rovnou vymluví na osobu blízkou. "Aby podobná opatření měla smysl, musí být vymahatelná," řekl k tomu Právu náměstek ministra vnitra Jaroslav Salivar.

Zároveň však zdůraznil, že jde pouze o předběžný návrh, který je v současné době teprve v tzv. vnitroresortním připomínkovém řízení, a může se tak ještě podstatně změnit. Konečná verze by podle Salivara měla být hotova do konce roku.

Sami strážníci ovšem s rušením botiček nesouhlasí, stále prý jde o účinnou zbraň proti nesprávnému parkování ve městech. Podle předsedy asociace strážníků Miroslava Stejskala je případů, kdy se lidé vymlouvají na osobu blízkou, menšina. Tvrdí, že botičky jsou nejúčinnějším prostředkem, jak řidiče přinutit respektovat zákaz parkování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám