Hlavní obsah

V Bruntále se zřítila střecha kina

Právo, Novinky, hon, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

V Bruntále se ve čtvrtek po poledni zřítila část střechy do sálu městského kina. Příčinou je zřejmě zatížení dešťovou vodou a nefunkční odtoky. Nikdo nebyl naštěstí zraněn, v době zřícení v kině nikdo nebyl. Podle hasičů se střecha zřítila dvě hodiny před tím, než měly přijít na představení děti.

Článek

Policisté na místě zjistili, že část střechy velkého sálu propadla přímo až na sedadla a zem. Na místě je velké množství vody, poničen byl i majetek místních tří videopůjčoven, které v budově sídlí.

"Příčinou pádu střechy je předběžně dlouhodobé působení vody, toto bude v průběhu dalšího šetření upřesněno," uvedla mluvčí bruntálské policie Lucie Zgarbová.

Město orientačně škodu vyčísluje v řádech miliónů korun, může jít až o patnáct miliónů.

"Zasahující profesionální hasiči z Bruntálu naštěstí nezjistili po průzkumu místa nehody žádné zranění. V celém jednopodlažním objektu kina a přilehlých prostorách, pronajatých firmám a živnostníkům, je na podlaze deset až patnáct centimetrů vody," uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Voda poničila vybavení dvou videopůjčoven. Foto: Policie ČR.

Podle hasičů způsobilo zřícení střechy ucpání odtokových kanálů pro svod dešťové vody, které byly umístěny uvnitř budovy. V nich se nahromadila voda a střecha velkou váhu nevydržela.

Vlastníkem jednopodlažní budovy, staré necelých dvacet let, je město Bruntál. Mluvčí radnice Jiří Ondřášek potvrdil, že nahromaděná voda je zřejmou příčinou havárie.

"V kině se promítalo každý den," řekl Ondrášek. Podle hasičů se střecha zřítila jen dvě hodiny před tím, než měly do kina přijít děti na představení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám