Hlavní obsah

Za amputovanou nohu chce deset miliónů

– ÚSTÍ NAD LABEM
Právo, Rudolf Prchal

Odškodnění ve výši deseti miliónů korun požaduje po ústecké Masarykově nemocnici 57letý Ústečan Miloš Kádner. Podnikatel v zámečnictví tvrdí, že po operaci dostal v nemocnici infekci a následně přišel o nohu, která mu musela být amputována nad kolenem.

Článek

"V květnu jsem podstoupil operaci prostaty. Po ní začaly komplikace s levou nohou. Stěžoval jsem si lékařům, že je noha studená a mám v ní obrovské bolesti," svěřil se ve středu Právu s tím, že se po čtyřech dalších reoperacích dozvěděl, že se mu ucpala žíla v tříslech.

Chce ještě pomáhat v rodinné firmě

Začátkem července mu začala noha černat a po čtvrté operaci se mu do otevřených ran prý kvůli špatné hygieně v nemocnici dostala infekce. Nyní je upoután na invalidní vozík a požádal o protézu, aby mohl někdy v budoucnu alespoň trochu pomáhat ve své rodinné firmě.

"Přežívám jen díky touze po pomstě," přiznal postižený. "Vždyť to ohrozilo i mé manželství, žena mě musí obsluhovat, nemohu se sám celý umýt. Navíc se mi podařilo získat lékařské záznamy o mých operacích, jsou v nich některé nepravdivé údaje. Také proto se chci obrátit na ministerstvo zdravotnictví, ombudsmana, lékařskou komoru i na mezinárodní soud."

Stížnost nemocnice zatím nedostala

"Žádnou stížnost jsme od pana Kádnera nedostali, přesto případ prověřujeme," řekl ve středu Právu mluvčí ústecké nemocnice Karel Krois. Podle něho byl muž dlouhodobě léčen kvůli neprokrvování dolních končetin, měl potíže s cévami, až muselo dojít k operaci.

"Pacient bohužel nedodržoval léčebný režim, je také silný kuřák," dodal s tím, že toto neopodstatněné a nepodložené nařčení vrhá na Masarykovu nemocnici špatné světlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám