Hlavní obsah

Muž topil manželku ve vaně, pak se udal

Právo, Rudolf Voleman
KARLOVY VARY

Scéna jako z hororového filmu se v úterý před půlnocí odehrála v koupelně panelového domu ve Dvořákově ulici v Karlových Varech - Staré Roli. Do té doby hodný a starostlivý bankovní úředník totiž psychicky neunesl milostný poměr své 37leté ženy a začal ji před půlnocí topit ve vaně.

Článek

Podle všeho v tu dobu jejich tři synové ve věku mezi sedmi a patnácti let spali vedle v dětském pokoji. Manželka nyní v bezvědomí leží na ARO karlovarské nemocnice a bojuje o život, zatímco násilník byl umístěn do policejní cely kvůli pokusu o vraždu.

"Kriminalisté šetří případ kvalifikovaný jako pokus vraždy," uvedla mluvčí západočeské policie Martina Kohoutová. "Ženu, která byla nalezena ve vaně v bezvědomí, se podařilo resuscitovat a oživit," uvedl mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta s tím, že byla následně převezena na ARO nemocnice v Karlových Varech.

Žena bojuje o život

"Žena je stále v bezvědomí ventilována na lůžku ARO karlovarské nemocnice," řekla mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Hildegarde Bejlková. "Primář oddělení nemůže v tuto chvíli říci, zda je v ohrožení života či nikoliv, protože stále probíhají vyšetření," dodala mluvčí nemocnice.

Sousedé manželů jsou případem doslova zděšeni. "Muselo se mu doslova zatmít před očima, určitě nevěděl, co dělá," kroutila hlavou nevěřícně Ludmila Musilová, která bydlí naproti na patře a zná muže od jeho čtyř let.

"Byl to vždy velmi slušný člověk, který pracoval v bance a pěkně se staral o děti. Nerozumím tomu," líčila. "Povídá se o tom, že jeho žena, která vypadala, že neumí do pěti počítat, má milostný poměr. To ho asi muselo rozzuřit," dodala.

Žádné hádky sousedi nezaznamenali

"Přitom on byl do této chvíle tak hodný. Manželka byla jehovistka, takže s dětmi ani neslavili Vánoce, to on vše respektoval," popisovala. "Nikdy se dosud nehádali, žádný hluk jsme od nich z bytu neslyšeli," poznamenala sousedka.

Podle informací Práva násilník sám přivolal záchranku a policii. "Asi mu hned po činu došlo, co udělal," komentovala sousedka. O osudu tří synů nechtěl nikdo ve středu hovořit. "Pravděpodobně si je odveze babička z klukovy strany. Je to lékařka a často sem za nimi jezdila," krčil rameny další ze sousedů.

"Podezřelý muž byl zadržen a umístěn do policejní cely. Případem se policisté intenzivně zabývají," uzavřela Kohoutová.

Reklama

Výběr článků

Načítám