Hlavní obsah

Matka dostala deset let za vraždu novorozence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský vrchní soud ve středu s konečnou platností v odvolacím řízení rozhodl, že za vraždu dítěte po porodu stráví Miroslava Zahradníková ve věznici deset let. Pražský soud svým verdiktem zpřísnil červencové rozhodnutí Krajského soudu v Ústí nad Labem, který ženu potrestal sedmiletým žalářem.

Článek

Žena žila jako bezdomovec. V listopadu 2006 navštívila v pokročilém těhotenství v bytě v Krásném Břetně svého známého. Chtěla u něj přespat. S mužem a jeho přítelkyní si vzali heroin, v noci se vydali bavit do herny.

Z té se vrátili brzy ráno. Krátce na to začala Zahradníková rodit. Pitva později ukázala, že porodila zdravé, normálně vyvinuté dítě. Minimálně dvakrát se nadechlo, než se udusilo.

Zahradníková se hájila tvrzením, že novorozenec nejevil známky života. Dítě tak údajně na radu svého známého zabalila do deky. Muž ale u soudu vypověděl, že spal a nic o porodu nevěděl, protože si vzal drogy a diazepam. Vzbudil se prý až ráno.

Proti středečnímu rozhodnutí je možné podat pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám