Hlavní obsah

Hotel Belveder zapálil neznámý žhář

Novinky, Jaroslav Veselý
BABYLON

Požár hotelu Belveder v obci Babylon na Domažlicku byl podle hasičů, kteří s ním bojovali celkem sedm a půl hodiny, založen úmyslně. "Náš vyšetřovatel zjistil, že v objektu byly vypáčené jedny z vchodových dveří. Nalezl i další důkazy svědčící o žhářství," řekl mluvčí hasičů Plzeňského kraje František Vaško. Jeho slova potvrdili i kriminalisté.

Foto: archiv Miss Junior

Miss Junior 2010 Královéhradecký kraj Klára Jampílková. Styling a účes Tomáš Gabriš Hair, líčení Petra Kubíčková. Foceno v parku Parkhotelu Sokolov.

Článek

Podle prvních zjištění policie se do objektu vloupal neznámý žhář, který založení ohně použil neznámou hořlavinu, pravděpodobně benzín. "Technik na místě zjišťuje, o jakou hořlavinu se jednalo," uvedl k tomu šéf domažlických kriminalistů Emanuel Kopf. Mohlo se jednat o dílo konkurence, neboť podle nepotvrzených informací měl v hotelu vzniknout noční klub.

S ohněm bojovali sedm hodin

"Oheň likvidovaly dvě jednotky profesionálních hasičů z Domažlic a pět sborů dobrovolných hasičů. Na místo přijeli ve 2:30 hodin ráno. Požár dostali pod kontrolu až po čtyřech hodinách. Živel zcela zničil krov i střechu," řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje v Plzni František Vaško. Likvidace požáru skončila až po deváté hodině ráno.

Hotel byl opuštěný, neboť prochází rekonstrukcí. Nikoho nebylo třeba evakuovat. Předběžně je škoda odhadnutá na 1,5 milionu korun. "Příčiny vzniku požáru začneme vyšetřovat dnes dopoledne. Je možné, že do té doby bude nutné přehodnotit výši vzniklé škody. Oheň poškodil nejen objekt, ale i část zařízení," dodal Vaško.

Reklama

Výběr článků

Načítám