Hlavní obsah

Muž bez řidičáku zabil sebe i nezletilého spolujezdce

Dvacetiletý řidič Škody 120 se společně s nezletilým spolujezdcem zabili při nehodě u obce Želeč na Táborsku. Mladík, který ani neměl řidičský průkaz, nezvládl v zatáčce řízení a narazil do stromu. Oba byli na místě mrtví.

Článek

Mladík z Táborska jel s vozidlem Škoda 120 směrem od obce Želeč na obec Ústrašice. "Při projíždění nepřehledné pravotočivé zatáčky se dostal s vozidlem do smyku, vyjel mimo komunikaci, několik metrů jel silničním příkopem, kde s vozidlem čelně narazil do stromu," popsala jihočeská policejní mluvčí Jana Kameníková. Náraz vozidlo vymrštil, přetočilo se na střechu a dopadlo zpět na vozovku. Hmotnou škodu na vozidle policisté vyčíslili na 15 000 korun.

Ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Marek Slabý upřesnil, že spolujezdci ve voze, který havaroval u Želče, bylo 14 let. "Oba mladíci utrpěli mnohočetná těžká poranění neslučitelná se životem a posádka záchranné služby musela na místě konstatovat smrt," dodal.

Další mrtvá při nárazu do stromu

Dvacet minut před druhou hodinou ranní se stala tragická nehoda i v obci Ctiboř na Pelhřimovsku v kraji Vysočina, který ještě spadá pod správu jihočeské policie. Zemřela při ní mladistvá spolujezdkyně. Devatenáctiletý řidič osobního automobilu Škoda Felicia nepřizpůsobil při projíždění křižovatky rychlost jízdy, dostal se s vozidlem do smyku a vyjel mimo vozovku. Poté zadní částí vozidla narazil do stromu. S lehkým zraněním vyvázl další spolujezdec ve vozidle.

Těžká dopravní nehoda se stala v noci v Českých Budějovicích. Deset minut po půlnoci vyjížděli českobudějovičtí dopravní policisté k vážné dopravní nehodě na křižovatce u obchodního domu Lidl. Dvaadvacetiletý řidič automobilu Škoda Favorit při odbočování vlevo nedal přednost v jízdě protijedoucímu automobilu stejné tovární značky.

"Při střetu došlo k lehkému zranění řidičů a k těžkému zranění třiadvacetileté spolujezdkyně ze škodovky, která jela v přímém směru od Českého Vrbného do centra města," upřesnila Kameníková. Hmotná škoda na vozidlech nepřesáhla částku 40 000 korun.

Tragická bilance Budějovického kraje

Od začátku září je situace na jihočeských silnicích velmi tragická. Během posledního prázdninového víkendu zahynulo pět lidí - v sobotu podlehli následkům nehod čtyři lidé, další tragédie se stala v neděli na silnici v Zahájí na Českobudějovicku.

Čtyři řidiči přitom zahynuli po nárazu do stromů, jednoho cyklistu srazil a smrtelně zranil řidič osobního vozu. Kritický byl i čtvrtek, kdy sjízdnost zhoršoval vydatný déšť. Dva lidé zahynuli u Kamenného Újezdu na Českobudějovicku, kde se střetlo osobní auto Škoda Octavia s kamionem převážejícím dřevo. Při další nehodě na Českobudějovicku se ve čtvrtek zranili tři lidé, dva z nich těžce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám