Hlavní obsah

Mladík přelézal vagón pod trolejí, proud ho usmrtil

Právo, jjí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GOLČŮV JENÍKOV

Osmnáctiletý mladík z Kolína zemřel v sobotu odpoledne na železniční stanici Českých drah v Golčově Jeníkově na Havlíčkobrodsku, když utrpěl smrtelné zranění elektrickým proudem.

Článek

Mladý muž přelézal pod trolejí na čtvrté koleji odstavený nákladní vagón. "Mladík utrpěl vážné popáleniny převážně třetího stupně na sedmdesáti až osmdesáti procentech těla, jimž na místě podlehl," uvedl ředitel krajské zdravotnické záchranné služby na Vysočině Lukáš Kettner. Nešťastník se troleje, kde je napětí 25 tisíc voltů, zřejmě vůbec nedotkl. Zabil ho elektrický výboj, který byl umocněn deštivým počasím. K neštěstí došlo odpoledne kolem půl druhé.

Mladík měl společně se skupinou vrstevníků na nádraží v Golčově Jeníkově čekat na vlak domů do Kolína. "Parta se vracela z chaty. Proč osmnáctiletý mladík na vagón vylezl, není zatím známo," doplnil čerstvou informaci vedoucí směny integrovaného operačního střediska policie v Jihlavě Milan Moravec.

Tragická událost na nádraží v Golčově Jeníkově provoz na trati nezastavila. "Provoz nemusel být v souvislosti s touto tragédií přerušen," potvrdil mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám