Hlavní obsah

Chlapec nepřežil předávkování plynem ze zapalovače

– ZNOJMO
Právo, miv

Experiment s čicháním plynu se stal v sobotu osudným pro třináctiletého školáka z Hrušovan nad Jevišovkou na Znojemsku. Vdechnutí plynu ze zapalovače jej připravilo o život. Policisté o tragédii nechtějí hovořit.

Článek

"Můžu jen potvrdit, že se vámi uvedená událost skutečně stala. Případ je v šetření a na přání rodiny nebudeme poskytovat bližší informace," řekla Právu mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. Sdělila jen, že obětí experimentu se stal školák, narozený v roce 1993. O případu se nechtěli bavit ani ve škole v Nádražní ulici ve městě, kam chlapec chodil. "Bohužel, k tomu vám nic neřeknu, nashledanou," ukončila striktně debatu jedna z pracovnic školy.

K události došlo v sobotu v parku, kde se bavila asi desetičlenná skupina dětí a jeden mladík ve věku kolem osmnácti let. Právě on měl s sebou přinést zapalovač, jehož plynovou náplň chtěly děti čichat. Plynový experiment se stal školákovi osudným a přivolaní zdravotníci jej už zachránit nemohli.

Jeho organismus se zřejmě nedokázal vypořádat s nedostatkem kyslíku. Pro matku chlapce se jedná o bolestnou událost. Podle zjištění Práva žena před časem přišla o manžela a nyní jí opět smrt vzala blízkého člověka.

Drogy a drogové experimenty se nevyhýbají ani školám a školákům ze Znojemska. "My se samozřejmě snažíme působit v této věci preventivně a provádíme i represivní zásahy, ale bez snahy a vlivu ze strany rodiny je to málo. Bohužel událost, která se stala, je tragédií a já doufám, že si z toho alespoň v jiných rodinách vezmou ponaučení a budou se více zajímat o své děti," řekla mluvčí.

Podobný případ za své pětileté období ve funkci tiskové mluvčí znojemské policie Drahokoupilová nepamatuje. Ztráty mladého života mluvčí lituje, apeluje však na rodiče, aby sami pomohli předcházet podobným případům.

Reklama

Výběr článků

Načítám