Hlavní obsah

Při požáru domu zemřel dvouletý chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHRUDIM

Při požáru obytného domu v Chrudimi v úterý zemřel asi dvouletý chlapec. V domě, který byl určen k demolici, bydlelo několik rodin. Chlapec byl v době neštěstí zřejmě bez dozoru. Tragický případ i příčina požáru se dosud vyšetřují.

Článek

"Dům v Malecké ulici je určený k demolici a zřejmě si v něm hrály děti. Mrtvého chlapce nalezli hasiči při zásahu," řekl operační důstojník krajského hasičského sboru.

K uhašení vyjeli chrudimští profesionální hasiči a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Chrudimi a Slatiňan.

Zchátralý dům stojí poblíž restaurace kaplička a radnice jej chtěla přebudovat na sociální zařízení. V objektu je již odpojena elektřina.

Podle mluvčí chrudimské policie Věry Hamáčkové jej dosud obývá několik romských rodin. "Hoch zřejmě pochází z jedné z nich. Podrobnosti zatím nevíme, stejně jako příčinu vzniku požáru," řekla Hamáčková.

Minulý rok v listopadu zahynula při požáru statku v Jakubovicích na Orlickoústecku matka se svými třemi dětmi. Přes veškerou snahu zdravotníků se je nepodařilo oživit, zřejmě se udusily kouřem. Oheň způsobila podle vyšetřovatele nedbalost při zacházení s infrazářičem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám