Hlavní obsah

Loď bratří Formanů měla nehodu na Vltavě

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kuriozní dopravní nehodu řešili ve čtvrtek v noci pražští policisté. Nedaleko Štefánikova mostu se do kolize dostaly dvě lodě, s výletním parníkem se srazila známá divadelní loď Tajemství bratří Formanů.

Článek

"Při nehodě vznikla pouze hmotná škoda na plavidlech, která ale nebyla prozatím vyčíslena," uvedla mluvčí pražské policejní správy Eva Miklíková a dodala, že na žádné z lodí necestovali žádní pasažeři.

Podle produkční lodi Tajemství Ireny Velebilové však na divadelním plavidle stále byli diváci. "Stalo se to až po představení, ale lidé tu ještě byli. Obsazeno jsme měli tak z poloviny, šlo o několik desítek lidí," řekla Právu Velebilová. Škodu na lodi prý neutrpěli. Podle Miklíkové byla kapitánka divadelní lodi ošetřena s drobným zraněním. "Náš program to nijak neovlivní, normálně hrajeme podle plánu," dodala produkční Velebilová.

Kdo srážku zavinil, vyšetřuje policie ve spolupráci se Státní plavební správou. "V úvahu připadá trestný čin obecného ohrožení, anebo přestupek podle zvláštního právního předpisu, který by v dalším správním řízení řešila Státní plavební správa," dodala Miklíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám