Hlavní obsah

Podvodnice připravila důchodce o 40 000 korun

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Další důchodci doplatili na svou důvěřivost. Tentokrát byl podveden starší pár v Sokolově poté, co se jim pod záminkou, že přišla projednat odškodnění z druhé světové války, do bytu vloudila žena. Následně je pravděpodobně s komplicem připravila o doma uschované úspory. Po ženě kriminalisté pátrají a varují před podobnými případy.

Článek

Událost se stala ve čtvrtek dopoledne v ulici Závodu míru. Žena se do bytu staršího páru ve věku 74 a 72 let vloudila jako pracovnice pojišťovny, která jim nese 1000 korun odškodnění za utrpení při druhé světové válce. Muži dala v kuchyni pětitisícovou bankovku a důvěřivý pán ji šel rozměnit do vedlejší místnosti.

Žena mezitím někomu z kuchyně zatelefonovala mobilem, mluvila přitom cizí řečí. Po návratu muže řekla, že nezavřela vchodové dveře a odešla je "zavřít". Když se vrátila do kuchyně, přivřela dveře tak, že nebylo z kuchyně vidět do chodby bytu.

"Po chvíli odešla s tím, že jde do auta a už se nevrátila. Muž posléze zjistil, že se mu ztratila finanční hotovost ve výši 40 000 korun a vkladní knížka. Jelikož se jedná o frekventované místo, obrací se policie s žádostí o pomoc na veřejnost," řekla mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová.

Žena měla blond vlasy, bílé sportovní oblečení a se zadrháváním mluvila špatně česky. Patrně přijela osobním automobilem.

Policie současně nabádá mladší rodinné příslušníky, aby varovali své starší rodiče před podobným nebezpečím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám