Hlavní obsah

Podezřelý muž utekl policii v poli s konopím

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIKULOV

Plné ruce práce měli ve čtvrtek policisté na Mikulovsku, kteří pátrali po posádkách dvou aut, podezřelých ze spáchání trestných činů. Při honičce podél státní hranice jeden podezřelý s autem zničil zábranu na cestě přes hranice a z poškozeného vozu utekl do pole konopí, kde se policistům nadobro ztratil.

Článek

Honička na hranici začalo kolem půl šesté ráno, když si hlídka pohraniční policie v Březí všimla dvou aut, postávajících poblíž státní hranice. Luxusní vozy u hranice brzy ráno vzbudily pozornost, a tak policisté chtěli posádky zkontrolovat. Jedno auto, otočené směrem do vnitrozemí, se však rozjelo. Řidič najížděl na policisty a nakonec ujel. Druhé, namířené k hranici, začali policisté pronásledovat.

Prorazil přišroubovanou překážku

"Byla to asi čtyřkilometrová honička, kdy jsme s naší fabií hnali rychlostí kolem sta kilometrů po polních cestách. Nakonec řidič pronásledovaného vozu asi zazmatkoval a na vyústění polní cesty na asfaltku zahnul k Mikulovu," pospal honičku člen zasahující policejní hlídky.

Vzápětí se mu před autem objevila technická překážka, znemožňující projetí hraničního přechodu pro pěší a cyklisty autem. Prchající ničeho nedbal a s osobním vozem audi na kovovou konstrukci najel.

"Přestože ji držely šrouby, zabetonované asi dvacet centimetrů v zemi, překážku vytrhl a poškodil. Současně ale zničil spodní část motoru a po asi čtyř stech metrech nepojízdné vozidlo opustil," řekl mluvčí jihomoravského ředitelství cizinecké a pohraniční policie Roman Pittner.

Policejní pes ztratil v konopí stopu

Před pronásledující policejní hlídkou stačil zmizet v sousedním poli s třímetrovým porostem technického konopí. "My jsme ho sice slyšeli, ale najít se nám jej nepovedlo, šli jsme po stopách, ale vše bylo marné," řekli policisté.

"Nepomohl ani přivolaný psovod se služebním psem, konopí je natolik aromatické, že pes ztratil stopu," doplnil mluvčí. Do pátrání se zapojil i vrtulník s termovizí a asi pětadvacet policistů kontrolovalo okolí, zatím ale bez výsledku.

Policisté ale zajistili vozidlo s německými značkami a uvnitř objevili doklady rakouského státního příslušníka. V mezinárodní databázi prověřují, jestli vůz nebyl kradený. Mohlo se jednat o čerstvou krádež a automobil se v databázi teprve objeví. "Na audi byly odemčené jen dveře řidiče, ostatní byly zajištěné," potvrdil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám