Hlavní obsah

Míchačka slisovala favorit, řidič nepřežil

– MAŠOVICE
Právo, Jindra Pašková

Tragická nehoda tří automobilů uzavřela ve středu odpoledne silnici z Horšovského Týna na Folmavu. Vozidla havarovala kolem 14. hodiny u odbočky na Mašovice. Jeden z účastníků, starší muž ve voze Škodě Favorit, zahynul. Muž v osobním autě jel podle svědka nehody od Domažlic a odbočoval vlevo na Mašovice.

Článek

Dodávka jedoucí za ním nestačila dostatečně zabrzdit a nárazem odhodila Favorit do protisměru. Ve směru od Horšovského Týna právě přijížděla Tatra 815. Náraz do škodovky byl obrovský, míchačka auto zcela zdemolovala a tlačila jej před sebou zhruba 70 metrů.

Nehodu šetří policie. Muž v osobním voze byl na místě mrtev. Tělo vyprostili z vraku profesionální hasiči z Domažlic.

"V tom autě jel můj dědeček," uvedl zdrcený mladík z Mašovic, který se pohyboval v blízkosti. "Poznal jsem to podle značky a můj otec říkal, že má přijet," dodal. To místo je hrozně nebezpečné, chybí tu odbočovací pruh," komentovala dopravní značení přihlížející dívka. V zimě se tu zabili tři kluci," dodala. Výmluvně o tom vypovídá křížek obložený květy a svíčkami na protější straně stejné křižovatky.

Situaci na objízdné trase komplikovala objížďka vedená z Horšovského Týna ve směru na Domažlice, která zvýšila provoz. Po 17. hodině se zhruba 500 metrů od místa neštěstí stala další dopravní nehoda, tentokrát s vážným zraněním. Srazil se tam Velorex s osobním vozem. Na místo byl povolán vrtulník záchranné služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám