Hlavní obsah

Mladík dostal podmínku za prodej marihuany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KROMĚŘÍŽSKO

Devatenáctiletý mladík z Martinic na Kroměřížsku dostal v pondělí dvouletý podmíněný trest odložený na čtyřletou zkušební dobu. Soud ho uznal vinným, že loni prodal minimálně třikrát marihuanu třináctiletému školákovi. Obžalovaný spolu se státním zástupcem se vzdali odvolání.

Článek

Obviněnému původně hrozilo až dvanáctileté vězení. Jelikož se nepodařilo soudu dokázat, že znal věk kupujícího, sazba jeho trestu klesla.

"Kupující se podle svědků v partě o tři až čtyři roky starších kamarádů choval jako starší osoba. Soudní znalkyně mu také nevěří, že obžalovanému svůj věk sdělil. Sám obžalovaný ale nepopírá, že kupujícího považoval za osobu mladší 18 let," odůvodnil verdikt předseda senátu Radomír Koudela.

Podle něho účel trestu nejlépe naplní výchovný trest, který nebude spojen s přímým výkonem trestu odnětí svobody.

To, že obžalovaný nebyl dříve soudně stíhán a má dobrou pověst na škole, mu hrálo do karet. Nedomyslel si prý následky a u soudu svého činu litoval. "Byla to pro mě dost špatná zkušenost, jsem poučený," uvedl obžalovaný.

Podle státního zástupce Romana Kafky to nebyla klukovina, šlo mu především o dobrý výdělek.

Třináctiletý mladík si údajně vydělal peníze na marihuanu krádeží. Obviněný mu ji prodal za celkem 10 000 korun. Svědkové tvrdí, že marihuanu prodal vícekrát, ale to se soudu nepodařilo prokázat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám