Hlavní obsah

Po letu do příkopu řidič uhořel ve voze

Právo, Novinky, jky, miv
MIKULOV

V hořícím autě vyhasl život řidiče, který v neděli ráno u Mikulova na Břeclavsku na výjezdu z města k hraničnímu přechodu do Rakouska z neznámých příčin vyletěl ze silnice.

Článek

"Nehoda je zatím v šetření, stala se přesně v 8:02. Figuroval v ní vůz Škoda Felicia, ve kterém zemřel zatím neznámý řidič, přesněji se dá říci, že uhořel," řekl Novinkám mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Auto proletělo křovím a zastavilo se po asi třiceti metrech cesty hluboko pod cestou. Po nehodě začalo hořet. "Nehodu oznámil náhodný kolemjdoucí, který viděl za cestou něco dýmit. Řidič ve voze uhořel. Našli jsme doklady a jeho totožnost ověřujeme," řekl Právu kriminalista Bohumil Gál. Na vozovce nebyly patrné stopy po brzdění.

Podle zjištění Práva muž, který uklízel na parkovišti u benzinové pumpy na opačné straně hranice, zahlédl dým, přeběhl cestu a když viděl doutnající vůz, vrátil se na pumpu a přivolal hasiče. Méně pozornosti dýmu vedle cesty asi věnovaly desítky nebo stovky řidičů, kteří místem projeli.

Policisté havarovaný vůz Škoda Felicia po nehodě zajistili k odborné expertíze. Nehoda si vyžaduje důkladné vyšetření. Je nutné zjistit, proč byl ve voze vyhořelý pouze interiér a ne motorový prostor, kde je vznik požáru přeci jen více pravděpodobný.  

Reklama

Výběr článků

Načítám