Hlavní obsah

Chůva: Tadeáše jsem měla přivést až ve středu

Novinky, ČTK, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Chůva pohřešovaného Tadeáše z Ostravy u výslechu uvedla, že chlapce měla matce vrátit až ve středu. Kriminalisté přitom oba našli včera v bytě jejího známého v Ostravě-Hrabůvce. Očividně překvapená žena ale nejprve nedovedla vysvětlit, proč se matce tříletého dítěte alespoň neozvala.

Článek

Tadeášova matka Michaela Matějová však tvrzení chůvy odmítá. Podle ní měla dítě přivést domů už v pondělí.

"Matka říkala, že došlo k velkému nedorozumění. Vždyť i v kalendáři má napsané, že Tadeáše má vrátit ve středu," hájí matku syn Radek Matúš. Dodal, že jeho matka se nyní opět nezdržuje ve svém bydlišti. "Vůbec nevím, kde je. Ale včera jsem s ní mluvil. Je velmi velmi nešťastná z toho, co se stalo. Hodně ji to mrzí," dodal Matúš.

"Na případu se dále intenzivně pracuje, nepředpokládáme však, že v kauze dojde k nějakému trestnímu stíhání," řekl dnes mluvčí ostravské policie Milan Klézl.

Tadeáš si myslí, že byl na výletě

Matka nahlásila synovo zmizení v úterý, kdy také začalo rozsáhlé pátrání. Účasnili se ho policisté, psovodi, hasiči i vrtulník s termovizí. Záchranáři především prohledávali ostravský lesopart Bělský les, na jehož okraji byla dvojice naposledy spatřena. Pohřešované nakonec objevili až kriminalisté, kteří prověřovali chůviny kontakty.

Malý Tadeáš se k matce vrátil zcela v pořádku. Podle Matějové byl najedený a neměl na těle žádné stopy násilí. Její syn říká, že byl s "babičkou" na výletě.

Reklama

Související témata:

Související články

Tadeáše i chůvu našli zdravé u známých

Šťastně skončilo dvoudenní pátrání po tříletém Tadeáši Matějovi z Ostravy, který zmizel i se svou devětačtyřicetiletou chůvou. Kriminalisté se prověřováním...

Výběr článků

Načítám