Hlavní obsah

Obžalovaný popírá vraždu manželky a její tety

Právo, Aleš Honus
KRNOV

Případem dvojnásobné vraždy čtyřicetileté ženy a její o čtrnáct let starší tety, která loni v září otřásla příhraničním městem Krnovem, se od pondělka zabývá ostravský krajský soud. Na lavici obžalovaných usedl manžel mladší ze zavražděných žen Václav Příhoda (39).

Článek

Ke zločinu se ale muž s černým plnovousem odmítá přiznat a rezolutně prohlašuje, že je nevinen "Nemám s tím nic společného, v tu dobu jsem byl v Plzni," řekl soudu.

Na svou ženu Danielu si podle tvrzení policie počkal v pět hodin ráno před jejím domem na krnovském předměstí Pod Cvilínem. "Neočekávaně ji napadl masivní dřevěnou násadou a způsobil ji mimo jiné zlomeninu spodiny lební," píše se v obžalobě. Pak svou oběť, která ještě žila, vtáhl do domu, vytáhl pistoli a třemi výstřely mířenými do hlavy zavraždil i její tetu Jarku. Obě ženy pak objevil v kalužích krve nejmladší člen rodiny, nevlastní syn obžalovaného.

Václav Příhoda se okamžitě ocitl na prvním místě v seznamu podezřelých a policie po něm pátrala pět týdnů. Podle vyšetřovatelů měl ke zločinu jasný motiv - jeho manželka totiž zjistila, že má dítě s jinou ženou. Proto ho vystěhovala z domu a chtěla se s ním rozvést.

Své vztahy nechtěl dál komentovat

Navíc policie zjistila, že má po republice milenek ještě více. "Kdyby to věděla, už by se chtěla rozvést dávno," řekl na to Příhoda soudu. Blíže své vztahy ale komentovat nechtěl  s tím, že je to jeho osobní věc.

Přesto, jak sám tvrdí, svou ženu miloval a rozvést se nechtěl. I po rozchodu za ní jezdil do Krnova a přemlouval ji, aby mu odpustila. Naposledy za ní byl, jak sám tvrdí, několik dní před vraždou a od té doby ji už údajně neviděl.

Státní zástupkyně Brigita Bilíková tvrdí, že důkazů proti obžalovanému je dost. "Byla to jednoznačně předem připravená vražda," řekla s tím, že obžalovaný si už několik dní před zločinem prakticky vyzkoušel, zda stihne po vykonání vraždy přejet z Krnova do Plzně, kde měl přechodné bydlení i práci.

Soudní líčení pokračuje až do konce týdne a pak bude s největší pravděpodobností odročeno kvůli úmrtí jednoho ze soudních znalců. Rozsudek by ale mohl padnout ještě na podzim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám