Hlavní obsah

Expolicista dostal za týrání manželky podmínku

HAVLÍČKŮV BROD

Bývalý policista Oldřich Špigl z Havlíčkova Brodu dostal podmínečný trest dva roky a devět měsíců za fyzické a psychické týrání své manželky. V roce 2004 ženě vyhrožoval, že ji zabije, bil ji a sledoval, komu telefonuje. Žena se před ním musela schovávat.

Článek

Senát konstatoval, že jednapadesátiletý muž je na své ženě chorobně závislý. Rozsudek je pravomocný, žalobkyně i obhajoba se vzdaly práva na odvolání.

Ve zkušební době se Špigl musí během podmínky vyhýbat všemu, v čem by jeho žena a synové viděli ohrožení. Muž nemohl snést, když jeho žena komunikovala s jinými muži.

Žena na něj podala trestní oznámení, muž byl ve vazbě, následně se léčil na psychiatrii.

Žena loni v září podala žádost o rozvod. Muž jí telefonoval z psychiatrické léčebny a hrozil jí, že pokud nestáhne trestní oznámení a nedá mu 250 tisíc, tak zabije ji i další blízké. Následně v srpnu napadl v Jihlavě údery do obličeje muže, který ženu vezl z práce na autobus.

Podle soudkyně Hany Doubkové bylo jasně prokázáno, že obžalovaný se na své ženě dopouštěl domácího násilí. Odsouzenému senát doporučil odbornou léčbu, aby se zbavil chorobné závislosti na své bývalé ženě.

Špigl sloužil u dopravní policie v Havlíčkově Brodě. Jeho manželka pracovala u kriminální policie v Jihlavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám