Hlavní obsah

Vlak vykolejil po srážce s kamiónem, zranilo se devět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PROSTĚJOV

Mezi stanicemi Ptení a Konice na Prostějovsku se ve středu před 18:00 srazil osobní vlak s kamiónem. Nehoda se stala na přejezdu s výstražným křížem, tedy bez světelné signalizace. Vlak po střetu vykolejil. Zraněno je devět lidí. osm z nich lehce, jeden středně těžce.

Článek

"Ženu se středně těžkým zraněním jsme letecky přepravili do olomoucké fakultní nemocnice. Má zhmožděniny břicha, zřejmě zlomeninu žeber a podezření na úraz lopatky. Žena byla při vědomí," uvedl náměstek ředitele záchranky Olomouckého kraje Jan Weinberg.

Dalších osm lehce zraněných rozvezli záchranáři do nemocnic v Olomouci a Prostějově. Většinu lehkých zranění si způsobili lidé ve vlaku, když po vykolejení upadli.

Vlak jel na trase Prostějov - Chornice. Škoda na vlaku se předběžně odhaduje na 750 000 korun, na kamiónu zatím nebyla vyčíslena. Na místě zasahují hasiči z Prostějova, Konice a hasiči Českých drah a také vrtulník záchranné služby.

Provoz na trati bude přerušen asi do půlnoci. Cestující v době přerušení přepraví autobusy. Nemělo by se to dotknout mnoha cestujících, protože trať není příliš frekventovaná," uvedl mluvčí Českých drah Ondřej Kubala. Předpokládá, že likvidace následků nehody potrvá zřejmě do čtvrtečního rána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám