Hlavní obsah

Mladíci dostali za vraždu kamaráda každý 15 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Ústecký krajský soud ve středu poslal osmnáctileté mladíky Ladislava Štroba a Ondřeje Rotha na 15 let do vězení za vraždu jejich šestnáctiletého kamaráda. Letos 28. března jej pod záminkou kouření marihuany vylákali na odlehlé místo parku v Klášterci nad Ohří, kde ho pak Ladislav Štrob pobodal. Mladík druhý den svým zraněním podlehl.

Článek

Čin podle obžaloby vymyslel Ondřej Roth, který věděl, že bratr oběti má doma uložené peníze. Po vraždě chtěli mladíkovi sebrat klíče, které se také u Rotha našly. Samotnou vraždu spáchal Štrob, který se před soudem k činu doznal.

Štrob tvrdil, že jej k tomu navedl Roth, který jej dlouhá léta šikanoval. Roth naopak veškerou vinu popřel a hájil se tím, že vše bez jeho vědomí spáchal Štrob. Ten si nechal lhůtu na odvolání.

Podle státní zástupkyně důkazy svědčí pro to, že Štrob opravdu byl pod vlivem svého kamaráda. Ovšem nikoli pod tak velkým, aby si nedokázal uvědomit, co dělá. 

Sestra a rodiče zavražděného mladíka, kteří celý proces sledovali, byli s dnešním rozsudkem spokojeni. Matka zavražděného novinářům řekla, že když vrazi jejího syna nemohli dostat více, je ráda, že jim soud vyměřil alespoň trest maximální.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám