Hlavní obsah

Osmdesátiletý řidič otáčel fabii, srazil jej kamion

Osmdesátiletý řidič se podle předběžných informací v sobotu večer otáčel s fabií na čtyřproudé komunikaci. Při manévru jej srazil projíždějící kamion, uvedl mluvčí HZS Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Článek

Dopravní nehoda osobního automobilu Škoda Fabia a polského kamionu se stala na silnici 1/48 v Novém Jičíně na mostě nedaleko čerpací stanice Slovnaft. Tato čtyřproudá komunikace spojuje Frýdek-Místek a Olomouc. 

Hasiči museli z havarované fabie vyprostit těžce zraněného seniora a jeho 77letou spolujezdkyni, která byla podle záchranářů zraněna středně těžce. Řidiče transportoval do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě vrtulník.

"Pacient utrpěl mnohočetná poranění, byl v bezvědomí a bezprostředně po nehodě nedýchal; umělé dýchání mu ještě před příjezdem odborné pomoci poskytli svědkové nehody," uvedl tiskový mluvčí ÚSZS MSK Lukáš Humpl.

"Zranění spolujezdkyně v oblasti hrudníku a končetin jsou středně těžká. Záchranáři ji předali do péče chirurgické ambulance nemocnice v Novém Jičíně," dodal Humpl.  

Šestačtyřicetiletý polský řidič tahače DAF s návěsem vyvázl bez zranění. Kamion mohl z místa nehody odjet.  

Doprava na frekventované silnici první třídy byla uzavřena v obou směrech zhruba půl hodiny, pak byl zprůjezdněn na každé straně vždy jeden pruh. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám